Filtrează produsele

Categorii
Preț
lei lei
Producători
mai mut... mai puțin
Doze
Formă
Cantitate netă
mai mut... mai puțin
Filter

Vitamine si minerale

Vitaminele si mineralele sunt micronutrienti si se gasesc in alimente care ne hranesc organismul si care ne ajuta sa ne mentinem sanatosi. Practic, vitaminele si mineralele sunt esentiale pentru sanatate. Vitaminele contribuie activ la producerea energiei de care organismul are nevoie pentru a functiona, la functionarea sistemului imunitar, la coagularea sangelui, dar si la alte functii. In schimb, mineralele sustin din plin formarea si pastrarea sanatatii oaselor, mentinerea in echilibru a fluidelor si alte cateva procese.

 

Deoarece corpul nu poate produce vitamine si minerale, micronutrientii trebuie obtinuti din alimente. De aceea, sunt denumiti si nutrienti esentiali.

Vitaminele sunt compusi organici obtinuti de plante si produse de origine animala. In schimb, mineralele sunt anorganice, se gasesc in sol sau apa si nu pot fi descompuse prin preparare.

Fiecare aliment are un continut diferit de micronutrienti. De aceea, este esential sa consumati o varietate de alimente pentru a obtine cantitatea suficienta de vitamine si minerale. Cu toate acestea, specialistii sustin ca majoritatea oamenilor nu consuma suficiente vitamine si minerale din alimentatie.

Potrivit specialistilor, adultii din intreaga lume ar trebui sa consume alimente sau suplimente care sa contina urmatoarele substante nutritive:

calciu;

potasiu;

fibra;

magneziu;

vitaminele A, C, D si E.