MYO-INOZITOL, Freyagena, 200 g

Referinta: NB016

86,00 lei
rating Nu exista inca recenzii
Livrare in 2-3 zile lucratoare

Este inozitolul o vitamină?

Nu. Inositolul era denumit “vitamina B8”, deși este asemănător cu o vitamină în sensul că are beneficii pentru sănătatea întregului organism, nu este de fapt o vitamină. Vitaminele sunt nutrienți esențiali, ceea ce înseamnă că trebuie să fie obținute din alimentație, deoarece organismul nu poate produce suficient din ele. În schimb, organismul poate produce inozitol .

Myo-inozitolul se găsește în fructe și legume proaspete, fasole, cereale și nuci. Pepenele galben și citricele sunt bogate în myo-inozitol, în timp ce mazărea domină conținutul de inozitol din legume. Ovăzul conține cel mai mult myo-inozitol dintre toate cerealele. D-chiro-inozitolul se găsește în leguminoase, precum și în fructe, cum ar fi portocalele, ginsengul și arorut.

Cantitate
In stoc

  Comenzi si plati 100% sigure

Toate datele sunt transmise securizat.

 

Livrare rapidă in toata țara.

6 beneficii ale inositolului

Inositolul este un supliment remarcabil, deoarece nu numai că poate fi benefic pentru sănătatea fizică, cum ar fi metabolismul și sănătatea cardiovasculară, dar poate stimula și sănătatea mentală. Să aruncăm o privire asupra inozitolului și a diferitelor sale beneficii pentru sănătate.

Inozitolul este un compus care se găsește din abundență în corpul uman. Printre altele, acesta joacă un rol în medierea semnalizării celulare, adică în modul în care celulele comunică și răspund la stimuli. Inozitolul este utilizat de organism în diverse scopuri, inclusiv pentru menținerea unui nivel sănătos al zahărului din sânge, dezvoltarea membranelor celulare și modularea neurotransmițătorilor.

Există nouă forme de inozitol. Diferențele dintre ele sunt legate de dispunerea atomilor. Cele mai cunoscute forme de inozitol (și cele mai benefice pentru sănătate!) sunt myo-inozitolul și D-chiro-inozitolul. Myo-inozitolul este obținut în principal în rinichi din glucoză – cel puțin două grame pe zi. Între timp, o cantitate mică de myo-inozitol este transformată în D-chiro-inozitol. Suplimentarea cu inozitol se poate realiza sub oricare dintre forme sau sub ambele.

Deci, inozitolul este, de asemenea, produs în organism, dar myo-inozitolul este popular ca și un supliment alimentar – și pentru un motiv bun! Suplimentele de inozitol au fost utilizate în multe studii într-o mare varietate de motive de sănătate.

Iată câteva dintre principalele beneficii pentru sănătate ale suplimentelor de inozitol:

Contribuie la un nivel sănătos al glicemiei

Poate că unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale inozitolului este capacitatea sa de a promova un nivel sănătos al zahărului din sânge. Atât myo-inozitolul, cât și D-chiro-inozitolul sunt implicate în semnalizarea și sensibilitatea insulinei. În studiile clinice, s-a demonstrat că myo-inozitolul promovează niveluri sănătoase de glucoză în sânge și sprijină metabolismul sănătos al glucozei. Unele studii au combinat myo-inozitolul și D-chiro-inozitolul sau au folosit alte vitamine B, cum ar fi acidul folic, dar inozitolul singur pare să promoveze un metabolism sănătos al glucozei.

Poate îmbunătăți dispoziția

Nu există nicio îndoială că dispoziția și sănătatea mintală reprezintă o problemă complexă, la care contribuie numeroși factori fiziologici și de mediu. Există o serie de neurotransmițători cheie asociați cu sănătatea mintală, cum ar fi serotonina, dopamina și noradrenalina – toate acestea pot fi influențate de inozitol și derivații săi. Se presupune că inozitolul susține receptorii din creier care se leagă de acești neurotransmițători, îmbunătățind potențial dispoziția.

Acesta este un lucru grozav, deoarece sentimentul de tristețe, fie că este legat de un anumit eveniment de viață sau doar în general, poate avea un efect în cascadă asupra tuturor aspectelor legate de starea de bine. Atunci când ne simțim deprimați, obiceiurile sănătoase, cum ar fi o dietă echilibrată și o activitate fizică suficientă, pot fi mai greu de realizat. Acesta este, în parte, motivul pentru care gestionarea greutății poate fi atât de dificilă – dispoziția și sănătatea metabolică sunt legate în mod inextricabil. Din fericire, studiile clinice au arătat că myo-inozitolul stimulează dispoziția, având și avantajul suplimentar de a promova sănătatea metabolică.

Susține sănătatea pielii

Un alt aspect al sănătății noastre care este legat de dispoziția noastră și de sănătatea metabolică este pielea noastră. Schimbările hormonale și stresul pot avea un impact negativ asupra tenului – care, la rândul său, poate provoca un stres suplimentar. Studiile clinice au demonstrat că inozitolul susține aspectul sănătos al pielii.

Poate susține sănătatea reproductivă și hormonală

Hormonul de stimulare foliculară (FSH) este un hormon esențial pentru funcția ovariană și pentru susținerea ciclului menstrual la femei și pentru stimularea producției de spermă la bărbați. Myo-inozitolul interacționează cu FSH, în timp ce forma D-chiro promovează niveluri sănătoase de estrogen și testosteron. Din toate aceste motive, inozitolul a fost utilizat cu succes pentru a susține echilibrul hormonal, în special la femei (deși există cercetări emergente care sugerează că inozitolul poate susține și sănătatea reproductivă și hormonală a bărbaților!)

Femeile care au luat inozitol (sub formă de myo-inozitol cu sau fără D-chiro-inozitol și/sau acid folic) au înregistrat niveluri sănătoase de progesteron, prolactină, adiponectină și testosteron, precum și cicluri menstruale normalizate. Myo-inozitolul poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea dispoziției în timpul menstruației.

Poate ajuta la obținerea unei greutăți sănătoase

Pierderea în greutate este o problemă foarte complexă. Mulți factori pot contribui la greutatea unei persoane și la capacitatea acesteia de a pierde în greutate. Bineînțeles, cea mai bună modalitate de a menține o greutate sănătoasă este de a avea o dietă sănătoasă și echilibrată și de a face multă mișcare. Cu toate acestea, pentru mulți oameni, dieta și exercițiile fizice nu produc rezultatele dorite.

Probabil că te-ai întâlnit cu termeni precum grăsime ” brună” sau “albă” – și anumiți nutrienți care pot face ca grăsimea albă să “devină brună”. În general, grăsimea brună este cea pe care o dorești, deoarece arde energie, în timp ce grăsimea albă stochează energie. Și când încerci să pierzi kilograme, cu siguranță vrei să arzi energie! S-a demonstrat că atât myo-inozitolul, cât și D-chiro-inozitolul stimulează transformarea grăsimii albe în grăsime brună. Iar în mai multe studii clinice, s-a demonstrat că myo-inozitolul ajută la susținerea unei greutăți sănătoase.

Susține sănătatea cardiovasculară

De la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase până la susținerea unor niveluri normale de colesterol, inositolul vă poate ajuta. Studiile clinice au arătat că myo-inozitolul contribuie la niveluri sănătoase ale grăsimilor din sânge, la tensiunea arterială și la creșterea nivelului de colesterol “bun” (HDL).

Este inozitolul o vitamină?

Nu. Inositolul era denumit “vitamina B8”, deși este asemănător cu o vitamină în sensul că are beneficii pentru sănătatea întregului organism, nu este de fapt o vitamină. Vitaminele sunt nutrienți esențiali, ceea ce înseamnă că trebuie să fie obținute din alimentație, deoarece organismul nu poate produce suficient din ele. În schimb, organismul poate produce inozitol – deși acesta poate fi obținut din alimentație și din suplimentele de inozitol.

Ce alimente conțin inozitol?

Myo-inozitolul se găsește în fructe și legume proaspete, fasole, cereale și nuci. Pepenele galben și citricele sunt bogate în myo-inozitol, în timp ce mazărea domină conținutul de inozitol din legume. Ovăzul conține cel mai mult myo-inozitol dintre toate cerealele. D-chiro-inozitolul se găsește în leguminoase, precum și în fructe, cum ar fi portocalele, ginsengul și arorut.

Poate fi utilizat inozitolul ca supliment alimentar?

Bineînțeles că da! Suplimentele de inozitol au fost folosite în siguranță timp de zeci de ani și sunt bine tolerate

NB016
10 Produse

Fisa tehnica

Cantitate neta
200g

Referinte specifice

16 alte produse in aceeasi categorie: