GAL Ulei MCT Premium – cu extract de ghee și tocoferoli naturali 500ml

Referinta: GL027

106,00 lei
rating Nu exista inca recenzii
Livrare in 2-3 zile lucratoare

Ulei cu acizi grasi saturati. Este foarte util in alimentatie sanatoasa de zi cu zi, in diverse diete, inclusiv pentru dieta Ketogenica sau diete de slabire. Este un ulei incolor, fara gust sau miros, care poate fi adaugat la orice preparat sau poate fi luat ca atare, cu lingurita. Poate fi inclus in shake-ul dinainte de antrenament sau chiar de dupa antrenament.

Recomandare de consum: Se consumă ca atare, poate fi adăugat în salate, în lapte cu cacao, în cafeaua de dimineață. Se poate folosi și la mâncăruri, dar nu prăjiți cu acest ulei! Se vor consuma 10 ml o dată, iar la început – până se obișnuiește organismul – chiar mai puțin, în caz contrar poate provoca diaree.

 

Cantitate
In stoc

  Comenzi si plati 100% sigure

Toate datele sunt transmise securizat.

 

Livrare rapidă in toata țara.

GAL Ulei MCT Premium – cu extract de ghee și tocoferoli naturali

Pentru digerarea acizilor grași cu lanț mediu nu este nevoie de acid biliar, astfel că acestea conferă energie mai repede, chiar și creierului, prin așa-numiții corpuri cetonice. Sunt cunoscute 3 tipuri de astfel de acizi grași, dintre care acidul caprilic și cel capric asigură cele mai multe corpuri cetonice, în timp ce acidul lauric asigură ceva mai puțin. De aceea, produsul nostru conține doar acid caprilic și acid capric. Grăsimea de nucă de cocos conține mai ales acid lauric, iar gheea conține mai mult acid caprilic și capric.

Pe lângă uleiul MCT extras din ulei de palmier certificat RSPO (obținut dintr-o sursă sustenabilă, „prietenoasă cu orangutanii”), produsul nostru conține și extract de ghee, pentru obținerea unui gust mai bun și pentru mai multă eficacitate. Poate fi folosit și de către cei cu intoleranță la lactoză (nu conține proteine din lapte sau lactoză).

Uleiul MCT este un ulei care este alcătuit exclusiv din așa-numiții acizi grași cu lanț mediu (MCT = Medium Chained Triglycerides). Uleiurile și grăsimile (uleiuri vegetale și grăsimi de proveniență animală) obișnuite sunt alcătuite din așa-numiți acizi grași cu lanț lung. Excepție fac uleiul de cocos și grăsimea din sâmburele de palmier, respectiv grăsimea din lapte (unt/ghee) în care alături de acizii grași cu lanț lung există un anumit număr de acizi cu lanț scurt.

Există 3(+)1 feluri de acizi grași cu lanț mediu:

  • acid caproic (C6)
  • acid caprilic (C8)
  • acid capric (C10)
  • acid lauric (C12) - acesta este „intrusul”.

 

Dintre toate, acidul lauric are legătură doar din punct de vedere chimic, fiziologic el se comportă mai mult ca acizii grași cu lanț lung.

Acizii grași cu lanț scurt și mediu, precum cele din uleiul MCT, se digeră/se absorb cu o viteză asemănătoare ca și glucoza, și nu necesită nicio enzimă lipază digestivă pentru grăsimi, nici bilă. În schimb, grăsimile/uleiurile obișnuite au o biodisponibilitate lentă și necesită sprijinul bilei și a cantității suficiente de enzimă lipază. O altă diferență esențială între uleiul MCT și uleiurile/grăsimile obișnuite este faptul că în ficat, acizii grași din MCT se transformă într-o variantă de acid butiric și alte corpuri cetonice, care reprezintă „combustibili”  mai buni pentru creier, decât glucoza obișnuită.

Uleiul de cocos și uleiul de palmier conțin în principal acid lauric, în schimb au foarte puțini acizi grași cu lanț mediu, care conferă nutrienții folositori creierului, și nici untul nu prea are. Uleiul MCT conține de 10-20 de ori mai mult din acestea.

Cea mai mare parte a uleiului MCT de la GAL (55%) o reprezintă acidul caprilic, care este cel mai eficient producător de „combustibil” pentru creier, dintre toate celelalte.

În afară de asta, toți acizii grași cu lanț mediu au și efect antibacterial, antifungic și antiviral. Au și efect de scădere a poftei de mâncare și de stimulare a metabolismului. L-am creat în primul rând pentru cei care urmează dieta ketogenă și intermittent fasting, adică posturi intermitente, dar este un supliment folositor pentru oricine.

Uleiul MCT GAL conține acizi grași cu lanț mediu, cu certificare RSPO, obținuți din ulei de palmier și extract de ghee provenite din ferme sustenabile. Certificatul RSPO este important în cazul fiecărui produs din ulei de palmier și MCT, deoarece produsele care nu au acest certificat sunt obținute prin uciderea orangutanilor și a distrugerii habitatelor lor.

Produsul nostru este îmbogățit cu complex de vitamine E naturale (tocoferoli mixați), în vederea unei stabilități mai ridicate.

Recomandare de utilizareLa început, până ne obișnuim, poate provoca cu ușurință diaree, astfel că se recomandă ca la început să se consume doar câte 1 linguriță. Mai târziu se pot lua și câte 10-20 ml. Are un gust plăcut, untos, este excepțional pentru orice mâncare sau salată, dar se poate pune și în cafea, în cacao sau se poate consuma ca atare. Nu se folosește la prăjit, nu se recomandă utilizarea la temperaturi de peste 120 °C.

 Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată, mixtă și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

 În asta credem, pentru asta lucrăm!

GL027
10 Produse

Fisa tehnica

Cantitate neta
500ml

Referinte specifice

16 alte produse in aceeasi categorie: