GAL Ulei de mentă piperată, 100 mg x 60 de capsule
Referinta: GL011
GAL Ulei de mentă piperată, 100 mg x 60 de capsule
Ulei de mentă piperată în capsule gastro-rezistente, 100 mg x 60 de capsule. Un ajutor vechi pentru digestie, nou pentru flora intestinală. În plus față de pre- și probiotice...
Uleiul de mentă piperată ajută funcționarea intestinală normală și digestia, respectiv poate juca un rol important și în controlul numărului de bacterii din intestinul subțire.
Dozare: Recomandăm administrarea a 1 capsulă, pe stomacul gol, cu 30-60 de minute înainte de masă.
Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată, mixtă și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!
Toate datele sunt transmise securizat.
Livrare rapidă in toata țara.
Principalele cauze ale afecțiunilor gastrointestinale includ un dezechilibru al florei intestinale, creșterea excesivă a bacteriilor în intestinul subțire, inflamația mucoasei intestinale, producția scăzută de acid gastric și mișcarea spasmodică, anormală a mușchilor netezi care mișcă intestinele. Iar printre simptome se regăsesc următoarele: diaree, constipație, balonare, producție excesivă de gaze, greață după mese, reflux (râgâieli cu acid), arsuri la stomac, ulcer. Ajuns în intestine în doza potrivită, uleiul de mentă piperată ajută la eliminarea imediată a tuturor cauzelor și simptomelor enumerate, după cum vom vedea în curând. Însă drumul uleiului de mentă piperată până la intestine reprezintă o provocare serioasă, mai cu seamă dacă se dorește realizarea acestui lucru în mod natural, fără utilizarea de aditivi și pelicule artificiale dăunătoare.
Iată soluția considerată de noi ca fiind cea mai potrivită:
Am apelat la un șiretlic din arta gastronomiei moleculare, prin care uleiul de mentă este pulverizat cu ajutorul unei așa-numite maltodextrine de tapioca, ce se obține în mod natural (cu ajutorul enzimelor) din amidonul de tapioca, fără prelucrare chimică. După aceea, se amestecă cu așa-numita celuloză microcristalină care deși are un nume destul de ciudat, nu este altceva decât celuloză vegetală mărunțită, adică fibră. În cele din urmă, se introduce într-o capsulă vegetală naturală cu un înveliș rezistent la acizi, astfel încât să se dizolve în acidul din stomac numai cu întârziere sau deloc. Astfel, capsula are timp să ajungă până în intestinul subțire, unde se va dizolva și unde va fi eliberat uleiul de mentă piperată, „închistat” în tapioca, iar fibrele de celuloză nedigerabile ajută traversarea mai eficientă, pentru ca uleiul de mentă piperată să-și poată face efectul în mod corespunzător, pe toată lungimea tractului intestinal.
Eficiența uleiului de mentă dispus în capsule gastrorezistente și solubile în intestine este dovedită de numeroase cercetări clinice efectuate la om, cercetări care i-au dovedit efectul pozitiv pentru următoarele afecțiuni:
SIBO (Small Intestine Bacterial Overgrowth)
Înmulțirea în exces a bacteriilor din intestinul subțire, o cauză sau o consecință foarte frecventă la aproape toate afecțiunile tractului intestinal. Efectul împotriva SIBO a uleiului de mentă piperată solubil în intestine este unic. Efectul se datorează și acțiunii sale antibacteriene și de degradare a biopeliculei, prin care ajută la restabilirea echilibrului florei intestinale.
Simptomele SIBO:
- Diaree și constipație
- Balonare și producerea de gaze în exces
- Senzație de vomă după masă
- Reflux și arsuri la stomac
Sindromul Intestin Iritabil (SII) – SII este o stare cu crampe intestinale, durere, diaree și/sau constipație. Ajunsă în intestine, menta piperată are în sine un efect extraordinar de ameliorare sau chiar încetare a simptomelor, fără niciun alt tratament. Acest efect este confirmat de peste zece cercetări. SIBO și IIS se manifestă adesea împreună și se prea poate ca adesea însuși SIBO să fie motivul producerii IIS. Astfel, nu este surprinzător nici efectul mentei asupra IIS.
Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!
Surse
1. Logan et al: The Treatment of Small Intestinal Bacterial Overgrowth With Enteric-Coated Peppermint Oil: A Case Report. Alternative Medicine Review Volume 7, Number 5 2002
2. Capello et al: Peppermint oil (Mintoil®) in the treatment of irritable bowel syndrome: A prospective double blind placebo-controlled randomized trial. Digestive and Liver Disease 39 (2007) 530–536
3. Budzyńska et al: Antibiofilm activity of selected plant essential oils and their major components. Pol J Microbiol. 2011;60(1):35-41.
4. Sandasi et al: The in vitro antibiofilm activity of selected culinary herbs and medicinal plants against Listeria monocytogenes. Lett Appl Microbiol. 2010 Jan;50(1):30-5.
5. Hawrelak et al: Essential Oils in the Treatment of Intestinal Dysbiosis: A Preliminary in vitro Study. Altern Med Rev 2009;14(4):380-384
6. Khanna R, MacDonald JK, Levesque BG. Peppermint oil for the treatment of irritable bowel syndrome: a systematic review and meta-analysis. J Clin Gastroenterol. 2014 Jul;48(6):505-12.
7. Thompson A, Meah D, Ahmed N, Conniff-Jenkins R, Chileshe E, Phillips CO, Claypole TC, Forman DW, Row PE. Comparison of the antibacterial activity of essential oils and extracts of medicinal and culinary herbs to investigate potential new treatments for irritable bowel syndrome. BMC Complement Altern Med. 2013 Nov 28;13:338.