Eritrit 1 kg - N&Z

Referinta: NZ001

32,00 lei
rating Nu exista inca recenzii
Livrare in 2-3 zile lucratoare

Eritritolul se poate regăsi în mod natural, cantități mici în ciuperci, struguri, pepene, pere, respectiv în alimente diferite, produse prin fermentație. În industrie azi este produs prin procese microbiologice și chimice.

O alternativă la zahărul granulat tradițional este Németh și Zentai Erytrit. Acest îndulcitor natural nu conține calorii. Gustul său este ușor rece și dulce, dar textura sa este similară cu zahărul granulat.

Consumul de alimente și băuturi care conțin eritritol în loc de zahăr determină o creștere mai mică a nivelului de zahăr din sânge după consum decât consumul de alimente și băuturi care conțin zahăr.

Caracteristica sa specială este că consumul de alimente și băuturi care conțin eritritol în loc de zahăr contribuie la menținerea mineralizării dinților.

Cantitate
In stoc

  Comenzi si plati 100% sigure

Toate datele sunt transmise securizat.

 

Livrare rapidă in toata țara.

 A fost descoperit în anul 1848 de chimistul britanic John Stenhouse în fructele proaspete și fermentate, de atunci se folosește în industria alimentară japoneză pentru înlocuirea zahărului în bomboane, ciocolate, jeleuri de fructe și dulceață, băuturi, respectiv în alte produse. În anul 1997 a fost autorizată folosirea și în SUA, iar în 2001 s-a declarat ca fiind total sigur. În Europa se comercializează din 2003.

În industria alimentară pe lângă crearea unui gust dulce, se folosește ca stabilizator datorită capacității sale de legarea apei, se folosește ca purtător de materiale, îngroșător, stabilizarea gustului și a valorii pH. Codul în industria alimentară este E-968.

Efecte asupra organismului Indicele glicemic este 0, nu crește valoarea zahărului din sânge și nu crează reacții ale insulinei, astfel poate fi consumat și de persoanele aflate la dietă și cei cu diabet zaharat. Marea parte se absoarbe în intestinul subțire, iar peste 90% se elimină nemodificat din organism în 24 de ore. Consumul unei cantități mari poate provoca balonare sau are efect laxativ! Bacteriile din cavitatea bucală nu o pot folosi, astfel nu provoacă carii dentare.

Recomandări de utilizare. Datorită consistenței și gustului său se poate folosi în mod variat, la fel ca zahărul granulat, în prepararea băuturilor, dulcețurilor, diferitelor deserturi. Puterea de îndulcire este 60-80% din cea a zahărului, astfel pentru atingerea aceluiași gust este nevoie de o cantitate mai mare. Are gust dulce, cu efect răcoritor. La o temperatură de peste 160°C pierde din gustul dulce. Nu se caramelizează. Deoarece împiedică înmulțirea ciupercilor, nu este recomandat pentru pregătirea aluatului dospit.

Greutate netă: 1000 g

Ingrediente: Eritritol

Indice glicemic: 0

Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:

- Energie: 0,8 kJ / 0,2 kcal

    - Grăsimi: 0,0 g

               - din care acizi grași saturați: 0,0 g

    - Carbohidrați: 99,9 g

               - din care zaharuri: 0,0 g

               - din care polioli: 99,9 g

- Proteine: 0,0 g

- Fibre: 0,0 g

- Sare: 0,0 g

NZ001
11 Produse

Fisa tehnica

Forma
Pudra
Cantitate neta
1 Kg

Referinte specifice

16 alte produse in aceeasi categorie: