CIUPERCI Shiitake grind 50 gr

Referinta: OG005

38,00 lei
rating Nu exista inca recenzii
Livrare in 2-3 zile lucratoare

Shiitake - regele ciupercilor medicinale - este o specie de ciuperci originare din Asia de Nord care este cultivată la nivel mondial atât în ​​scopuri alimentare, cât și în scopuri de sănătate. Efectele sale benefice au fost descoperite în Dinastia Ming,  când medicii chinezi au consideraț ca un ”eixir al vieții” care hrănește armonia trupului și a sufletului. Este un aliment popular în China și Japonia de aproximativ 2.000 de ani. Apare în bucătăria asiatică atât ca ingredient proaspăt, cât și sub formă uscată. În zilele noastre, această „ciupercă minune” devine din ce în ce mai cunoscută în America de Nord și Europa, inclusiv în Ungaria, datorită faptului cultivarea și prelucrarea este în creștere.

Cantitate
In stoc

  Comenzi si plati 100% sigure

Toate datele sunt transmise securizat.

 

Livrare rapidă in toata țara.

Shiitake - regele ciupercilor medicinale - este o specie de ciuperci originare din Asia de Nord care este cultivată la nivel mondial atât în ​​scopuri alimentare, cât și în scopuri de sănătate. Efectele sale benefice au fost descoperite în Dinastia Ming,  când medicii chinezi au consideraț ca un ”eixir al vieții” care hrănește armonia trupului și a sufletului. Este un aliment popular în China și Japonia de aproximativ 2.000 de ani. Apare în bucătăria asiatică atât ca ingredient proaspăt, cât și sub formă uscată. În zilele noastre, această „ciupercă minune” devine din ce în ce mai cunoscută în America de Nord și Europa, inclusiv în Ungaria, datorită faptului cultivarea și prelucrarea este în creștere. Este a treia cea mai populară varietate de ciuperci după ciuperci pleurotus și ciuperci stridii.

Shiitake este un aliment ideal și are un efect benefic asupra sănătății. Este bogat în fibre, sărac în calorii și conține mai mulți aminoacizi esențiali și o mare varietate de enzime. Este bogat în vitamina B și bogat în ergosterol, din care organismul produce vitamina D. Este capabil să ajute la coordonarea funcționării organismului prin crearea armoniei în viața de zi cu zi.

Ingrediente benefice ale shiitake: beta-glucan, lentinan, LEM, Ertadenine, ergosterol, vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina D, calciu, potasiu, sodiu, fier, fosfor, zinc, cupru, fosfor, fibre dietetice.

Polizaharide Ciupercile Shiitake, precum Ganoderma, este bogat în polizaharide. Beta-glucanii contribuie la activarea macrofagelor, a celulelor NK și a celulelor T, care îmbunătățesc imunitatea înnăscută și adaptativă. Datorită acestui fapt, efectul antitumoral al ciupercii Shiitake. (Unele cercetări examinează dacă numărul supraviețuitorilor atacurilor nucleare din Al Doilea Război Mondial din Japonia, a crescut datorită consumului în număr mare de ciuperci Shiitake.)

Lentinanul inhibă dezvoltarea bacteriilor și a virușilor și este unul dintre cei mai eficienți compuși anti-cancer. Lentinan accelerează degenerarea celulelor canceroase prin activarea celulelor NK. De asemenea, întărește sistemul imunitar prin creșterea numărului de limfocite T și inhibarea virusurilor (inclusiv virusul HIV / SIDA).

LEM este o proteină încărcată cu compuși de vitamina B și zaharuri. Are un efect hepatoprotector, imunostimulant, antitumoral și antiviral, reglează incontinența urinară.

Eritaden Colesterolul eritadenină are un efect de scădere.

Ce boli și tratamente merită să folosiți Shiitake?

Boli cardiovasculare Ciuperca shiitake scade nivelul de lipide din sânge ceea ce a fost descoperit de cercetătorii japonezi încă din 1960. S-a demonstrat că o dietă suplimentată cu ciuperci shiitake scade nivelul colesterolului din sânge, precum și al trigliceridelor și al fosfolipidelor. Deoarece nivelul ridicat de grăsime din sânge este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru bolile vasculare, care este o boală comună în țările de bunăstare, descoperirea are o semnificație extraordinară. Medicamentul care scade colesterolul din ciupercă este eritadina (cunoscută și sub numele de lentisină sau lentinacină).

Consolidarea sistemului imunitar Dintre ciupercile cărora li se atribuie un efect imunostimulator, Shiitake ocupă un loc proeminent. Efectul său terapeutic potențial se datorează unei componente a unei polizaharide (1,3 beta-D-glucan) izolată din ciuperca Shiitake, care inhibă dezvoltarea bacteriilor și a virușilor și este unul dintre cei mai eficienți compuși anticanceroși testați la nivel mondial . Alentinan a crescut semnificativ supraviețuirea șoarecilor cu hepatom (cancer de celule hepatice). În terapia cancerului uman, a fost utilizat cu succes în tratamentul cancerului gastric, rectal, pulmonar, precum și a hepatomoamelor, fibrosarcoamelor și leucemiei. De asemenea, ajută la atenuarea efectelor secundare ale chimioterapiei, îmbunătățind calitatea vieții persoanelor cu cancer de prostată, sân și sistemul digestiv.

Conform unor cercetări recente, lentinanul întărește capacitatea de reacție a organismului, mai degrabă decât să atace direct celulele canceroase. Cercetătorii explică acest lucru prin faptul că lentinanul produce substanțe biologic active (interferon, interleukină), care pot stimula sistemul imunitar al organismului și pot crește activitatea fagocitelor (macrofage) în sânge. Cercetările investighează în prezent efectele sale imunostimulatoare, antivirale, hepatoprotectoare, antiproliferative, citotoxice, de scădere a col, esteroluluianti-mutaționale, de inhibare a cariilor dentare.

În plus față de bolile de mai sus, au fost efectuate studii clinice de succes, cu ciuperci Shiitake în tratamentul hepatitei B, HIV și Candida.

Utilizați pentru aromatizarea alimentelor. Ciuperca caracteristică și gustul caracteristic al bucătăriei tradiționale orientale îmbogățește gustul mâncării chiar și în cantități mici. Caracterul său ușor de usturoi se armonizează bine cu mâncăruri de roșii, paste și este în armonie excelentă cu busuioc, cimbru și alte condimente verzi.

Ingrediente: shiitake

Tipul produsului: supliment alimentar

Greutate netă 50 g

Zilnic recomandat 2 x 1 (0,6 g) linguri de mocha de grâu pe zi amestecate cu apă, iaurt și lichid. Aportul concomitent de vitamina C poate ajuta la încorporarea ingredientelor active.

OG005
29 Produse

Fisa tehnica

Forma
Gel

Referinte specifice

16 alte produse in aceeasi categorie: