Ulei esential de Ienupăr -10ml (Juniperus communis)
Referinta: SN056
Ulei esențial mediu volatil Ienupăr - Juniperus communis.
Volum: 10 ml. Siliciu 100% natural, Juniperus communis.
Efecte și proprietăți: Ienupărul are un efect stimulant și antiseptic, ajută la depresie, probleme respiratorii, dureri musculare, acnee, eczeme, infecții ale căilor respiratorii și urinare, reumatism și celulită.
Ingrediente: ienupar, ulei esential.
Toate datele sunt transmise securizat.
Livrare rapidă in toata țara.
Ienupărul este un arbust conifer cu o forță deosebită de a sintetiza principii active cu rol în refacerea și echilibrarea funcțiilor și a stării țesuturilor organismului. Uleiul esențial de Ienupăr are miros dulceag, balsamic şi uşor camforat .
Actiuni: Antibacterian, antifungic, antiseptic, antioxidant, sudorific, antireumatic, depurativ, antispasmodic, stimulent, crestere activitatea creierului si a neuronilor, a sistemului nervos, a secretiilor din glandele endocrine si exocrine care include secretia de lapte (galactogog), sebum, transpiratie, lacrimi, urina (diuretic) si evacuari in timpul menstruatiei (emenagog), sistemului digestiv si sistemului excretor, stimuleaza sistemul imunitar, stomahic, regleaza secretiile gastrice, bisiare intestinale, astringent, carminativ, rubefiant, vulnerar, tonic al intregului organism – piele, tesuturi, muschi si alte sisteme (respirator circulator nervos digestiv excretor), imbunatateste circulatia sanguina, depurativ, detoxifiant, elimina acidul uric, metalele grele, poluanti, anumiti compusi si hormoni produsi de corp, intareste aderenta gingiilor pe dinti si le protejeaza de slabire sau cadere, litotriptic urinar.
Indicatii: Este util ca adjuvant pentru: afectiuni renale, edeme renale, calculi renali, inflamatii si infectii ale tractului urinar, litiaza urinara, prostatite, afectiuni reumatismale, guta, artrite, crampe musculare, spasme intestinale, respiratorii sau in orice alta zona, dureri de dinti, paradontoza, previne si trateaza ulcerul gastric si duodenal, diaree, hemoragii, flatulenta, balonare, obezitate, hipertensiune arteriala, infectii respiratorii, dureri de gat, intoxicatii cu metale grele, oboseala, ameteli, depresie, insomnie, nevroze Uz extern: rani, taieturi, ulcereatii cutanate, boli de piele, eczeme, acnee, matreta.
Contraindicații:
Alergie la ulei esențial de Ienupăr, sarcină.
CUM IL FOLOSIM?
Uz intern: doar cu avizul consultantului de specialitate.
Uz extern:Pentru împrospătarea aerului, aburirea, îngrijirea pielii, băi de aromă.
EVAPORARE: se pun câte 4 picături de ulei de ienupăr și pin în partea lămpii cu aromă umplută cu apă, în vaporizator sau în difuzor.
BAIE AROMĂ: amestecați bine 5-6 picături de ulei în 1 lingură de smântână, miere, sau în baia cu spumă, apoi adăugați în apa de baie. Pentru o baie revigorantă, energizantă, amestecați câte 1 picătură de ulei de ienupăr și ulei de mentă cu câte 2 picături de ulei de rozmarin și ghimbir și adăugați în apa de baie.
BAIE DE PICIOARE: se prepară o baie de picioare dintr-un amestec de 10 l apă călduță și câte 1 picătură de ienupăr și ulei de lămâie. Timpul recomandat pentru baia picioarelor este de 10-15 minute. Mirosurile neplăcute pot fi reduse cu utilizarea regulată.
CA O RUB: dizolva 1 ml de ulei de ienupar in 50 ml de ulei de baza (de exemplu migdale) pentru a masa partile dureroase ale corpului de 1-2 ori pe zi. CU CE MERITA A LIMITE? Uleiuri de baza (de masline, ulei de migdale), ghimbir, rozmarin, ulei de lamaie.
Uz intern: doar la recomandarea consultantului de specialitate.
Se recomandă testarea prealabilă a sensibilității pe o porțiune mică de piele.
Atenționări:
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
A se evita contactul cu ochii.
A se agita înainte de utilizare.
A se păstra la loc uscat și răcoros.